Je restaurant aanmelden?Klik hier!

Over ons


De Flairtje horecacampagne is een initiatief van Fairtrade Gemeenten, Utrecht4GlobalGoals, Lekker Utregs, Stoere Vrouwen en Het Faire Noorden en heeft als doel om aandacht te vragen voor meer eerlijke producten in de horeca, zowel van ver weg als dichtbij (Lees meer over het belang van eerlijke producten onder ‘Waarom‘).

Hieronder stellen we ons voor:

Fairtrade Gemeente Utrecht / Utrecht4GlobalGoals

Utrecht is sinds december 2010 een Fairtrade Gemeente. Deze eervolle titel geeft aan dat niet alleen de gemeente, maar ook winkels, horeca, bedrijven en inwoners in Utrecht veel aandacht schenken aan fairtrade. Fairtrade Utrecht laat inwoners en ondernemers kennis maken met fairtrade producten. Dit doen wij via evenementen op World Fairtrade Day en in de landelijke Fairtrade Week, zoals het Fair Fashion Festival. Ook laten wij zien op onze website en in de Eerlijk Winkelen app waar je in Utrecht fairtrade producten kan kopen.

Fairtrade Gemeente Utrecht is onderdeel van de stichting Utrecht4GlobalGoals. Meer informatie op www.utrecht4globalgoals.nl.

StoereVrouwen

StoereVrouwen is een netwerk van ruim 1750 bewuste shoppers, die samen een ‘koopleger’ van bewuste consumenten vormen. Met positieve en opvallende acties zoals de Groene Sint en de Strip for Fair Fashion campagne stimuleren zij zowel elkaar (de consumenten) als winkeliers en producenten tot wereldverbeterende veranderingen.
Meer informatie op www.stoerevrouwen.nl.

Lekker Utregs

Lekker Utregs bestaat nu 10 jaar en heeft in die tijd heel veel kennis, ervaring en netwerk opgebouwd in het wereldje van het regionale eten en drinken. We zijn bekend van onze Oogstfeesten, kerstmarkten, Boer zoekt Burgerdagen, cateringen, kweekwedstrijden, wedstrijden strobalen gooien…en door het bijeenbrengen van boeren, koks, overheden, consumenten en anderen. In 2011 wonnen we daarom de duurzaamheidsprijs van de Provincie Utrecht. Het logo staat voor Vrienden van en label voor het Utrechtse product.
Meer informatie op www.lekkerutregs.nl.

Het Faire Noorden

Het Faire Noorden is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties dat onderdeel is van de Vereniging Noorden Duurzaam. Het stelt zich als doel om de bekendheid van Fairtrade producten te vergroten en daarmee (het bewustzijn over) eerlijke handel te stimuleren. Het Faire Noorden richt zich op de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe en de Flairtje-campagne is de eerste activiteit.

 

Video

Benieuwd naar wat consumenten vinden van Flairtje?

Dit is wat zij zeggen.

Ontwerp en realisatie Idroom.nl