Je restaurant aanmelden?Klik hier!

Restaurants


Bij deze restaurants kun je van 28 oktober t/m 30 november terecht voor een heerlijk Flairtje menu of gerecht. Zoom in op de kaart om te zien welke restaurants bij jou in de buurt deelnemen aan de Flairtje restaurantweken of zie de lijst hieronder voor een overzicht van de deelnemende restaurants per provincie.

Utrecht
Albron Gemeente Utrecht – Stadsplateau 1, Utrecht
Flairtje gerecht: Smoothie met fairtrade kokosmelk, mango en banaan. Broodje met Utrechtse Vocking ossenworst.

Sodexo Hogeschool Utrecht – Padualaan 97, Utrecht
Flairtje gerecht: Tosti met spek en fairtrade banaan en avocado. Ambachtelijke Utrechts keitje met Utrechtse Oude Gracht kaas of Vockingworst met sla garnituur.

deKleineBaron – Sweder van Zuylenweg 56, Utrecht
Flairtje menu: voorgerecht Utregse kaasfondue, brood en groente. Hoofdgerecht saté met fairtrade rijst. Dessert appelcrumble van Utrechtse appel. Lunch: Broodje Utrechtse Vockingworst met uienchutney gemaakt met fairtrade suiker.

Het Gegeven Paard – Vredenburgkade 11, Utrecht
Flairtje gerecht: een broodje met Utrechtse Petit Doruvaelkaas, muhammara en chutney van zoete, rode ui. Empanada’s met een vulling van Utrechts rundvlees, olijven en doperwten.

StayOkay Utrecht-Centrum – Neude 5, Utrecht
Flairtje gerecht: salade met warme brie met Utrechtse appel en Twisted rode vruchten jam, walnoten, en fairtrade honing en rozijnen.

Café-Restaurant Van de Straat – Surinamestraat 5, Utrecht
Flairtje gerecht: wilde eend met Utrechtse appel en gestoofde pompoen, gemaakt met fairtrade kaneel en chocolade.

Bar Stadstuin – Europalaan 20, Utrecht
Flairtje gerecht: broodplankje met brood van de lokale bakker. Stoofpotje gemaakt met Utrechts bier van brouwerij Het Licht. Chocolade mousse met fairtrade chocolade. Tiramisu met fairtrade koffie van Puro.

Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede – Karel de Grotestraat 30, Wijk bij Duurstede
Restaurant Naast de Poort – Markt 16, Wijk bij Duurstede
De Graanschuur – Dijkstraat 29, Wijk bij Duurstede

Fryslan
Eetcafe Spinoza – Eewal 50-52, Leeuwarden
Fairtrade en streekproducten worden in de hele kaart gebruikt.

Paviljoen de Leyen – Bildreed 3, Rottevalle
Flairtje menu’s: Fairtrade Winter High Tea, High Wine en een 3-gangen diner bestaande uit: Botfilet uit Laaksum, Spareribs van het Wroetvarken of Groente-kaas baklava en een Fairtoetje.

Restaurant Het Spijshuys – Westerbuorren 2, Boornbergum
Flairtje menu: Tartaar van Boarnburgumer rund, soep van ‘Wrottersploeg’ pompoenen, Kromhoekster kip-waldbeantsjes tandoori, rode poon-waldbeantsjes tandoori en een dessert met Zuivelrijck chocolademelk en pandanrijst.

Royaal Belegd – Lemmerweg 4, Sneek

Groningen
Land van Kokanje – Oude Boteringestraat 9, Groningen
Flairtje menu: Ceviche van slibtong en gamba, ingemaakte venkel met bloedworst en snoekbaars of gort met pompoen in bierbeslag en lopend chocoladetaartje met dadels in port en koffie-ijs.

Café “De Brug” – Torenstraat 2, Ezinge
Pompoensoep, salade van geitenkaas en noten, Grunneger stoofpot, aubergine gevuld met
basmatirijst, vis uit de oven, panacotta met sinasappel, brownies met fairtrade ijs en een
ananas taartje.

Drenthe
Eethuis Voor Allen – Brink O.Z. 6, Zuidlaren
Flairtje menu: Salade van geitenkaas Lady Blue, tournedos van Gronings weiderund met madeira jus en een trio van Calebaut chocolade.

Landhotel Diever – Groningerweg 6, Diever
Flairtje menu: Drentse plaatham met paprikajam en little blue star (blauwkaas), ribeye van Drents weiderund of rode mulfilet met kruidige bananenchutney en eigentijdse proemenkreuze.

Herberg de Fazant – Hoofdweg 118, Oudemolen
De gehele proeverij staat in het teken van Fairtrade en streekproducuten.

Restaurant Touché – Markt 20, Assen
Flairtje gerecht: Taartje van Lady Blue met Maallust bokbier, gepocheerde peer in groene jasmijnthee en saus van Drentse tamme kastanjes.

Brinkzicht Diever – Hoofdstraat 43, Diever
Salade van Drenste junta kaas, steaktartaar van Drents weiderund, carpaccio, diamanthaas en
friandises met koffie.

Cuisinerie Mensinge – Mensingheweg 1, Roden
Fairtrade en streekproducten zijn verwerkt in de verrassingsmenu’s.

Bitter&Zoet – Hospitaallaan 16, Veenhuizen
Tartaar van Drents weiderund, uienbouillon met aardappel, hert met jus van pure chocolade en
zwarte bessenijs.

Grand Café Zuidlaren – De Millystraat 8, Zuidlaren
Rickkies Boer’n Bistro – Smalbroek 35, Beilen

Video

Benieuwd naar wat consumenten vinden van Flairtje?

Dit is wat zij zeggen.

Ontwerp en realisatie Idroom.nl